Bansko Bulgaria – destinatia de schi perfecta

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Orasul Bansko Bulgaria este situat in apropierea raului Glazane, la poalele  Muntelui Pirin, munte cu caracter predominant alpin, cel mai inalt varf din zona fiind Vihren de 2014 m. Numele orasului Bansko provine de la vechiul cuvant  bulgaresc "ban",care inseamna maestru"", aflandu-se la aproximativ 160 de kilometri de Sofia si 6 km de Razlog. Bansko se afla la o altitudine de 925 m, iar zona de schi se afla la 2000- 2600 m.In ultima perioada Bansko a devenit cunoscuta ca o statiune de schi datorita facilitatilor de schi excelente, an de an , aici construindu-se zeci de hoteluri de categorie superioara.

Partiile de schi sunt situate in 2 zone principale: Chalin Valog ( 1100-1600 m inaltime) si Shiligarnika ( 1700-2500 m inaltime). Acestea se situeaza la aproximativ 10 km deasupra orasului Bansko, pe pantele nordice ale Muntelui Pirin si sunt usor accesibile in aproximativ 25 de minute de mers de la noua Gondola, care porneste din Bansko. Lungimea totala a pistelor de schi masoara aproximativ 70 de kilometri. Statiunea Bansko Bulgaria dispune de conditii excelente de zapada din decembrie pana in luna mai. Aceasta dispune de 44 de tunuri de zapada care acopera necesarul de zapada pe cea mai mare parte a versantilor, astfel incat ajuta la prelungirea sezonului de schi. Pantele asigura piste de schi pentru toate tipurile de schiori , de la incepataori pana la avansati.

Apres ski Bansko

Combinatie unica intre  o statiune de schi in plina dezvoltare si un oras istoric plin de viata, transforma Bansko intr-un loc elegant plin de divertisment. Tavernele traditionale din Bansko numite "mehana"  au farmecul lor aparte, oferind prin bucataria lor trdaitionala si vinurile rosii locale o atmosfera de neuitat. Discotecile si cluburile de noapte sunt deschise pana dimineata ceea ce transforma Bansko Bulgaria intr-o destinatie preferata a celor care iubesc petrecerile si dansul.

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

No Comments Yet.

Leave a comment