Atractii turistice in Balcic

Atractii BalcicIn timpul scurtului vostru sejur pe litoralul bulgaresc va invitam sa vizitati orasul Balcic , situat in partea de nord-est a Bulgariei, pe malul Marii Negre, la 40 de kilometri de Varna si la 20 de kilometri de Kavarna. Balcic este situat pe malul marii , intr-o regiune cu climat continental moderat.Temperatura medie a lunii iulie este de 22 de grade Celsius, iar temperatura apei marii in timpul verii atinge 24 de grade Celsius.
Orasul Balchik a fost construit in urma cu 26 de secole in urma de catre colonistii greci numiti Krunes. In secolul al VI-lea i.Hr.orasul a fost denumit dupa zeul grec al vinului si bucuriei-Dionysos-Dionisiopolis.
In secolul al IV-lea i Hr. Dionisiopolis a fost unul dintre cele mai importante centre economice ale regiunii.
In secolul I , orasul a devenit o parte a Imperiului Roman, ajungand la prosperitate in timpul secolelor II-III.
In perioada 544-545, orasul a fost distrus de un mare cutremur care a provocat valurii extrem de inalte. Locuitorii care au supravietuit cataclismului s-au mutat , construindu-si alte case pe locul unde astazi se afla zona rezidentiala Horizont din Balcic.
Denumirea orasului Balcic o consemnam la sfarsitul secolului al XVI-lea, atunci cand Dobrogea a fost cucerita de catre turcii otomani.
La inceputul secolului al XX-lea asistam la construirea celei mai mari mori de cereale din Peninsula Balcanica, aceasta contribuind la exportul a aproximativ 70.000 de tone de cereale, utilizandu-se in acest scop peste 500 de nave, care luau drumul catre Anglia, Belgia, Germania sau Danemarca.

Puncte de atractie in Balcic

Unul dintre cele mai atractive puncte turistice in Balcic il reprezinta Palatul Reginei Maria a Romaniei, un adevarat muzeu de istorie in aer liber. Resedinta de vara a Reginei Maria fost construita in 1924.
Gradina Botanica, un alt punct de reper al orasului, se afla, de asemenea, in interiorul granitelor de resedinta.
Cladirea Muzeului de Etnografie este situata vis a vis de cladirea Muzeului de Istoriei. Muzeul este adapostit intr-o casa din perioada Renasterii, care afost proprietatea unui tradesperson din Balcic.
Galeria de Arta este, de asemenea , un loc interesant de vizitat in timpul sejurului vostru in Balcic.

Incercati bucataria locala din Balcic

Folositi un ghid local, sau folositi-va de instinctul de bun obsercator si bucurati-va de aromele clasice ale bucatariei clasice din Balcic, la modul imperativ. O supa rece din iaurt si castarvete la Dvata Petela sau un kebab bulgar cu orez , sau fructe de mare proaspete aduse chiar in acea dimineata la restaurantul situat chiar pe malul marii.

Balcic - atractii de seara

Dupa o zi plina de excursii de grup , Balcic va asteapta sa va pterceti serile in in Vacation Club Hakuna Matata sau in ID Club, unde cu siguranta un pahar sau doua in plus de tarie va vor face sa va simtiti mai relaxati.

Hoteluri si pensiuni in Balcic

Rezervati-va vacanta voastra la unul dintre zecile de hoteluri construite in Balcic sau inchiriati pentru familia si prietenii vostri o vila cu piscina si gradina. Vedeti aici cele mai bune oferte in Balcic

No Comments Yet.

Leave a comment