Balchik Bulgaria

Balchik BulgariaOrasul Balchik este situat in partea de nord-est a Bulgariei, chiar pe malul Marii Negre, la 40 kilometri de Varna si 20 kilometri de Kavarna. Orasul a fost construit in urma cu 26 de secole de catre colonistii greci ce purtau numele de Krunes. In secolul al VI-lea i.Hr. orasul a fost numit dupa numele zeului grec al vinului-Dionysos, Dionisiopolis. In secolul I, orasul Balchik a devenit o parte a Imperiului Roman, in timpul celui de-a II-lea si al III-lea secol ajungand la cea mai mare prosperitate. Dupa divizarea Imperiului Roman in anul 395, Constantinopol capitala Imperiului Roman de Est, aflata in imediata apropiere , a avut o influenta semnificativa asupra dezvoltarii orasului. In 544-545 orasul a fost distrus de un cutremur puternic, dar si un urma valurilor inalte create de seism. Locuitorii care au supravietuit catastrofei s-au mutat , construindu-si alte case pe locul unde astazi se afla Complexul rezidential Horizont in Balchik. In Evul Mediu timpuriu, orasul a fost unul dintre centrele regionale ale Imperiului bulgar de Karvuna. La sfarsitul secolului al XIV-lea, Dobrogea a fost cucerita de turcii otomani, iar la sfarsitul secolului al XVI-lea orasul a fost numit Balchik. Intre anii 1917-1940, districtul de sud al Dobrogei, in care se afla Balchik a fost anexata Romaniei.

Ce putem vizita in statiunea Balchik Bulgaria?

Gradina Botanica BalchikCel mai mare punct de reper din Balchik este Palatul, ramas inca din perioada cand orasul a fost anexat Romaniei. Palatul a fost resedinta de vara a Reginei Maria, Alexandrina Victoria De Edinburgh (1875-1938). Resedinta a fost construita in anul 1924 de catre arhitectii italieni Amerigo si Augustino. Aceasta este prevazuta cu terase frumoase de-a lungul malului ambrupt care coboara spre mare.
Parcul de-a lungul marii a fost conceput de catre gradinarul elvetian Jules Gianni, avand o lungime de 400 de metri si o latime de 60-70 de metri.
Simboluri crestine si musulmane dau nota aparte frumusetii fantanilor si gradinilor decorate cu flori si ghivece aduse din diverse parti ale lumii.

Manastirea Ak Yazala Baba-Sf. Atanas este situata la aproximativ 16 kilometri de statiunea Balcic.

Gradina Botanica este fara indoiala una dintre principalele atractii turistice din Balcic, care adaposteste 2000 de specii de plante si 250 specii de cactus

Aleea de coasta lunga de aproximativ 4 kilometri este un loc frumos pentru o plimbare.

Plaja in Balchik Bulgaria

Balchik ofera benzi inguste de plaja. La cativa kilomteri nord de statiune exissta plaje izolate sub stanci.

Baruri si restaurante in Balchik

Balchik ofera restaurante elegante in cadrul hotelurilor, restaurante mici private, pizzerii si taverne cu specific pescaresc.

Posibilitati de cazare in statiunea Balchik

In Balchik exista numeroase posibilitati de cazare in hoteluri, vile si apartamente.
Printre cele mai cunoscute hoteluri in Balchik se detaseaza hotelul Elit 3* situat la 200 de metri de plaja, intr-o zona cu multa verdeata, langa Castelul Reginei Maria a Romaniei si gradinile sale. Hotelul Oasis 3* se afla langa plaja , la o distanta de 2 kilometri de Castelul Reginei Maria. Hotel Lotus 3* este situat pe malul marii, langa portul de yachturi, la aproximativ 200 metri de plaja si 200 metri de centrul statiunii Balchik Bulgaria.

Cazare Balchik

 

No Comments Yet.

Leave a comment