Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Borovets este cea mai  veche statiune montana din Bulgaria, fiind atestata inca din anul 1896. Borovets inca isi pastreaza traditia unei statiuni de renume, fiind considerata astazi a doua cea mai mare statiune de schi din Bulgaria. Acesata este situata la 1350 m altitudine , pe  pantele Muntelui Rila. Statiunea este inconjurata de paduri de pin vechi , foarte aproape de varful Moussala ( 2925 m), fiind considerata cel mai inalt din Peninsula Balcanica.

Datorita faptului ca Borovets se afla la doar 73 km distanta de Sofia si 126 km de Plovdiv, este foarte usor accesibila si atractiva pentru turisti.In Borovets  se gasesc 45 km de parti de schi, care difera ca grad de dificultate, grupate pe 3 regiuni: Sitniakovo, Martinovi Baraki. Partiile din Qstrebec sunt cele mai bune, majoritatea competitiilor de avengura din regiune desfasurandu-se aici. Borovets s-a dezvoltat ca o statiune moderna de schi cu hoteluri luxoase, restaurante, discoteci, magazine. Borovets poate fi comparata cu o statiuni din Alpi, care asigura conditii foarte bune pentru sporturile de iarna: schi, schi nocturn, snowboarding, cross-country, sarituri, biatlon, ski-doo, etc.
Centrul de schi din Borovets este foarte bine organizat, inclusiv  orgbanizarea telecabinei. Sunt instalate 14 tunuri de zapada artificiala care garanteaza stratul de zapada, daca este necesar.

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

No Comments Yet.

Leave a comment