Frumusetea unui oras tracic – Nessebar

nessebarNessebar, orasul construit pe o peninsula de la Marea Neagra, cu o istorie de peste 3.000 de ani, cu origini tracice, mai tarziu devenind o importanta colonie greaca si o asezare bizantina a devenit astazi unul dintre cele mai vizitate locuri de pe litoralul bulgaresc.
Vechea asezare traca, Menebria, a fost infiintata in mileniul 2 i.Hr., la inceputul secolului al VI-lea devenind cel mai important centru comercial din zona, mult mai important decat rivalul sau Apollonia (Sozopol).
Turistii care viziteaza astazi vechiul oras Nessebar descopera vestigii din perioada elenistica ce includ acropola, un templu dedicat lui Apollo, considerat in mitologia greaca zeul zilei, al luminii si al artelor, protector al poeziei si al muzicii.
In partea de nord a peninsulei, un perete care facea parte din fortificatiile grecesti, a ramas dovada vie a colonizarii grecesti.
In Nessebar gasim urme ale stapanirii otomane, dar si a Imperiului Bizantin.
Versiunea slava a numelui Nesebar sau Mesebar a fost atestata inca din secolul al XI-lea.

Ce puteti vizita in Nessebar?

Monumente ale Evului Mediu includ :
1. Vechea episcopie ce dateaza inca din secolul al V-VI-leanessebar 2
2.O bazilica fara un transpet
3. Noua episcopie construita in secolul al XI-lea "Nova Mitropolya"
4. O serie de biserici construite in secolele al XIII-lea si al XIV -lea :Sf. stefan, Sf. Teodor, Sf.Parascheva, Sf. Mihail si Gavrila.

Restaurante in Nessebar unde se mananca bine

1. Kapitanska Sreshta, un restaurant traditional bulgar, unde gasiti cele mai delicioase fructe de mare. Deschis intr-o casa veche construita in secolul al XIII-lea, declarata monument cultural. Aici descoperim o atmosfera romantica, dar si o panorama frumoasa asupra golfului.

2. Alexander, un alt traditional bulgar situat in Nessebar are o bucatarie excelenta. Daca veti fi oaspetele acestui restaurant incercati fructele de mare, specialitatile de friptura, platourile reci, dar si delicioasa bere Zagorka.Imi este foarte dificil sa va recomand ce sa manacati , pentru ca toate mesele sunt delicioase.Nu uitati sa comandati si renumitele salate bulgaresti.

3.Romantika, un restaurant cu o vedere excelenta spre micul port si un meniu bogat in delicatese de mare si mancaruri excelente de peste. NU lipsesc specialitatile bulgaresti, fripturile din carne de vita, porc , mile si pui pregatite la gratar, asezonate cu renumitele salate bulgaresti dar renumitul vin alb sec de Targovishte ( Traminer sau Chardonay).nessebar 3Hoteluri in Nessebar

1. Sol Marina Palace 4* situat pe o colina de deasupra golfului si portului, este o excelenta locatie aproape de orasul vechi.

2. Festa Panoarma 4* este situat in zona de promenada a orasului Nessebar.Plaja se afla la 150 de metri de hotel.

3.Complexul Sol Nessebar , format din 3 hoteluri: Sol Nessebar Palace 5*, Sol Nessebar Bay 4* si Sol Nessebar Mare 4*.Complexul htelier este situat la 2,5 kilometri de orasul Nessebar.

No Comments Yet.

Leave a comment