Albena este titlul original al unei povesti

Albena este titlul original al unei povesti, al carui autor bulgar Ivan Iovkov, intr-o serie de interviuri de la sfarsitul anilor 1920 si inceputul anilor 1930, a dezvaluit ca povestea despre Albena  care a auzit-o in timpul cand el a studiat in Dobrogea, pe atunci o regiune din nord-estul Bulgariei. Albena este un nume comun de femei bulgare, care a devenit ulterior numele unei dintre cele mai frumoase statiuni de la Marea Neagra. Povestea lui Ivan Iovkov a fost transpusa si pe scena Operei Nationale din Sofia, in anul 1970, transformand-o intr- o interesanta poveste de dragoste.
Albena, este , in sine, o fermecatoare statiune estivala de pe coasta Marii Negre din Bulgaria, o adevarata perla a litoralului bulgaresc , situata intr-un golf pitoresc, la 30 km distanta de orasul Varna, si la 90 km de orasul Mangalia din Romania. Plaja de nisip fin, auriu, se intinde pe aproximativ 5 kilometri lungime si 150 de metri latime.
peisaj statiunea AlbenaCoasta marii Negre din Albena este o combinatie unica dintre  o zona ecologica, lipsita de poluare, ape limpezi precum cristalul, briza marii cu ale sale raze ultra violete, o gama larga de optiuni de divertisment si o atmosfera linistita de vacanta de vara. Concluzionand, statiunea este atat o statiune destinata familiilor cu copii, dar si a cuplurilor in cautarea dragostei ideale. Statiunea are cate ceva pentru fiecare categorie de turisti.
Albena este un amestec unic de peisaje uluitoare, o atmosfera de un farmec aparte si de un magnetism care-ti transmite energie pozitiva pentru tot restul anului.
Rezervatia Baltata, a carei rezervatie este compusa din paduri de frasin, cu varste de peste 60 de ani, 263 specii de plante superioare, unde traiesc 35 de specii de mamifere, dintre care, ariciul,cartita, liliacul, veverita , iepurele, nutria, sacalul si vulpea este o adevarata bogatie naturala a statiunii, protejata UNESCO.
Statiunea este considerata una dintre cele mai renumite statiuni de vara moderne din Bulgaria, cu cele mai multe hoteluri de lux si cele mai multe optiuni de divertisment de pe litoralul bulgaresc.

Ce ofera Albena turistilor sai

Zona pentru copii AlbenaStatiunea dispune la ora actuala de hoteluri de prim rang de 3, 4 si 5 stele, unele dintre ele situate chiar pe plaja , altele amplasate in superbul parc din rezervaria nationala Baltata.
Pentru sezonul estival 2014, incepand cu data de 01 iulie 2014, se preconizeaza inauguarea celui mai mare parc acvatic din Europa de Est, ce se v- a intinde pe o suprafata de aproximativ 40.000 metri patrati, in zona lantului hotelier Primasol ce va include vechile hoteluri Ralitsa si Vita Park.
In afara acestui parc acvatic asteptat de multa vreme de foarte multe familii cu copii, Albena ofera oaspetilor sai si o varietate de distractii, restaurante, cluburi de noapte si discoteci. Statiunea este renumita, de asemenea, pentru centrele sale SPA, unde va puteti bucura de o adevarata vacanta activa.
Din Albena se organizeaza o serie de excursii optionale catre Balcic, orasul Varna , dar si in Nisipurile de aur.

Istoria statiunii Albena

Celebra statiune balneara de astazi, Albena, a fost fondata pe data de 24 august 1969. Natura frumoasa si clima minunata a atras turistii aici inca din secolele II-III. Aceasta a fost perioada cand a fost inaugurata pentru prima data Geraneya, Albena, de astazi. Zona a fost aleasa pentru a fi construita aici o satatiune de vacanta cu mii de ani mai tarziu, in principal datorita caracterului sau unic, a plajei si a vegetatiei luxuriante.
Cele mai bune centre SPA din Albena

Daca sunteti in cautarea unei zone linistie, cu centru SPA, parc acvatic, Primasol Ralitsa Club este locul perfect pentru a va revigora armonia, echilibrul corpului si sufletului.
In schimb, in centrul SPA de lux de la Flamingo Hotel 5* , veti beneficia, in afara de piscinele exterioare, o piscina interioara, sauna, baie de aburi si masaje.
Albena este un adevarat izvor de sanatate si energie.

Albena, centrul sporturilor Europei de Est

Hotel AlbenaFermecatoarea statiune de pe litoralul Marii Negre, Albena, ofera unul dintre cele mai mari centre sportive si de agrement din Europa de Est. Combinatia diversificata de echipamnet sportiv profesional, hoteluri moderne ce ofera servicii la standarde ridicate, facilitati de recuperare in centrele SPA, fac din Albena un adevarat centru al iubitorilor sporturilor de orice fel. 42 de sporturi se pot practica in statiune, de la fotbal, pentru care sunt asigurate terenuri de fotbal licentiate UEFA, baze de echitatie, terenuri de tenis 3 terenuri de tenis acoperite, 13 terenuri de tenis in aer liber, langa Primasol Ralitsa Club, Hotel Ochideea, Flamingo Hotel si Dobrotitsa Hotel, pe care se desfasoara diverse concursuri de juniori, sporturi de apa, toate acestea au facut din Albena locul ideal al gazduirii unor turnee de fotbal, competitii sportive primavara si toamna.
Albena ofera numeroase oportunitati si pentru practicarea unpor sporturi nautice, precum: schi nautic, scuba diving, parassaling, sky-jet.
In Albena exista si un centru de congrese unde se organizeaza diferite conferinte, congrese, forumuri de afaceri. Hotelurile de 4 si 5 stele de aici sunt echipate cu cele mai noi tehnologii in materie pentru oraganizarea unor astfel de evenimente.
In Albena, majoritatea hotelurilor a adoptat si dezvoltat conceptul de all inclusive cu sezlonguri si umbrele gratuite pe plaja, dar si facilitati acordate familiilor cu copii, in general primul copil pana la varsta de 12 ani cazat in camera dubla cu 2 adulti beneficiaza de reducere 100% la cazare si masa, al doilea copil achitand doar 50% din pretul unul adult.
Vom reveni cu un top al celor mai bune hoteluri din aceasta statiune.

No Comments Yet.

Leave a comment