Descrierea statiunii Sf Constantin si Elena

constantin 1Sf Constantin si Elena este cea mai veche statiune de pe coasta bulgara a Marii Negre. Statiunea se afla situata la 10 km nod-est de centrul orasului Varna.
Infiintata ca primul centru balneologic din Bulgaria, in anul 1908, statiunea a devenit cu timpul una dintre cele mai populare statiuni estivale datorita combinatiei unice a apelor minerale, plaje, soare si parcuri verzi intinse pe zeci de hectare. Numele statiunii Sf Constantin si Elena isi are radacinile de la manastirea situata pe teritoriul statiunii. Aceasta a fost construita inca de la inceputul secolului al XVII-lea, in onoarea Imparatului roman Constantin I si a mamei sale Imparateasa Elena.
Exista numeroase motive pentru a va petrece un sejur in Sf Constantin si Elena, aerul foarte curat, din cauza concentratiei mari de ioni negativi, chiparosii vesnic verzi, ape minerale curative si golfurile linistite care ascund plaje cu nisipuri aurii. Exista numeroase oferte de cazare in Sf. Constantin si Elena si aceasta datorita numarului considerabil de hoteluri de 4 si 5 stele ce ofera unele dintre cele mai bune facilitati de cazare si de petrecerea timpului liber. Statiunea ofera o mare varietate de restaurante si locuri de divertisment pentru adulti si copii, iar deplasarea catre Varna este foarte facila datorita numarului mare de autobuze si microbuze care zilnic fac curse regulate catre acest minunat oras porta la Marea Neagra.

constantin 2constantin 3  constantin 4

Comments are closed.