Primele oferte schi Bulgaria

Nu mai este un secret pentru niciun schior roman ca cele mai mari si mai dezvoltate statiuni de schi din Bulgaria sunt (in ordine marimei): Bansko, Borovets si Pamporovo.

Oferte schi Bulgaria

Borovets, cea mai mare statiune montana internationala  este situata la 1350 m deasupra nivelului marii (cu cele mai inalte partii de schi situate la 2600 m). Aici gasim versantii de nord ai Muntelui Rila, printre vechile paduri de pini, la poalele varfului Mousala 2925 m, considerat cel mai inalt varf al Peninsulei Balcanice.

Cum se ajunge la Borovets?

Borovets este usor accesibil, aflandu-se la o distanta de 70 km de Sofia si 126 km de Plovidv.

 

Atractii in Borovets

Borovets este o statiune moderna de schi cu hoteluri de lux, magazine, baruri si restaurante. Resortul de schi ofera facilitati excelente de schi, piste si ascensoare.

Lungimea totala a partiilor de schi este de 58 km.

Traseele de schi variaza in functie de dificultate. Partiile de schi sunt grupate in 3 centre de schi: cele din regiunea Sitnyakovo-Martinovi, 4 partii din regiunea Markudjik si 3 piste in regiunea Yastrebets. Cele mai bune partii de schi se afla in centrul de schi din Yastrebets, acolo unde se desfasoara toate competitiile sporturilor de iarna.

Cum este iarna in Borovets?

In Borovets, iarna este usoara, insa cu o multime de zapada. Temperatuar medie in luna ianuarie este de 4,8 grade Celsius. Zapada pe pistele de schi ramane  din decembrie pana in aprilie.

 

Pamporovo

Este o statiune moderna de schi in inima muntelui Rodopi. Este cea mai sudica statiune de schi din Europa. Este una dintre cele mai insorite statiuni montane de schi, cu zapada minunata pe tot parcursul sezonului. Pamporovo se afla situata la 1650 m deasupra nivelui marii, la poalele varfului Snejanka (1926 m).

Distanta fata de Sofia: 240 km si 85 km fata de Plovdiv.

 

Bansko- oferte schi

Aflata la 925 m deasupra nivelului marii, insa zona de schi este la 2000-2500m deasupra nivelului marii. Bansko este cea mai noua statiune de schi din Bulgaria. A devenit cea mai populara statiune de schi printre schiorii straini. Bansko ofera o combinatie superba de natura virgina a muntelui Pirin cu atmosfera vechiului oras istoric. Bansko este fermecator mai ales prin naturalatea istoricului frumos din centrul vechiului oras. Acolo se gasesc peste 100 de mehanale (taverne bulgaresti), care te incanta prin preparatele bucatariei bulgaresti acompaniate de tarafurile vechii muzici bulgaresti.

 

Informatii despre statiune

 

Bansko este o statiune de schi atractiva in toate sezoanele. In Bansko gasim cele mai diversifiacte facilitati excelente de schi si snowboard, dar si o istorie a unei arhitecturi unice a partii vechi a orasului.

Bansko este considerata statiunea numarul unu din Bulgaria. Aceasta ofera cel mai bun centru de schi si cel mai lung sezon de schi in comparatie cu celalalte statiuni. Sezonul de schi in Bansko incepe in 15 decembrie si se termin ape 15 mai.

In ultimii ani, Yulen, compania de schi din Bansko a realizat investitii de milioane de euro intr-o nou zona de schi. In apropierea statiei de Gondole au aparut numeroase hoteluri cu facilitati de lux.

Despre tarifele de cazare schi Bulgaria vom vorbi in alta postare.

Comments are closed.