Ski Borovets

Cei 58 kilometri partii de ski situeaza Borovets in topul celor mai mari statiuni de ski Bulgaria. Traseele de ski din Borvets sunt situate pe pantele nordice ale crestei muntoase Musala in partea estica a Muntelui Rila. Asezata intr-o padure de pin vechi la o altitudine de peste 1.300 de metri, statiunea de ski Borovets este destinatia perfecta pentru practicarea sporturilor de iarna, aici, vacantele de schi fiind adevarate cure de oxigen si de relaxare.

borovets 1

 

Clima in Borovets

Borovets are parte de un climat bland, cu o multime de ninsori, insa cu temperaturi medii moderate ce nu depasesc in Decembrie 4,8 grade Celsius. Sezonul de ski in Borovets incepe in mod normal in mijlocul lunii decembrie si se incheie in aprilie.

In Borovets, traseele de schi sunt recomandate atat pentru incepaaori cat si pentru avansati, acestea avand toate nivelurile de dificultate.
borovets 3

Campionate de ski in Borovets

Borovets a fost de doua ori gazda pentru Cupa Mondiala de ski alpin si de unsprezece ori pentru cea europeana, cea mai recenta fiind cea din februarie 2014 (slalom si slalom urias pentru barbati).

Borovets este o provocare pentru schiori, dar, in mod special pentru snowboarderi. Borovets pune la dispozitia acestora terenuri cu grade diferite de dificultate, dar si doua parcuri: Snow Park Borosport situat in partea de sus a traseului Popangelov si Promo Borosport, in fata hotelului Rila.
borovets 2

 

Informatii ski Borovets

-altitudinea statiunii : 1.300 m;

-cel mai inlat punct: 2.560 m;

-partii de ski marcate: 58 km;

-cel mai lung traseu: 12 km;

 

Sezonul de ski Borovets se va deschide oficial la 13 decembrie

 

Pantele de ski in Borovets sunt acoperite deja cu zapada artificiala, iar acest lucru va continua si saptamanile viitoare, avand in vedere conditiile meteorologice favorabile.

Pentru sezonul de ski 2015/2016, statiunea de ski Borovets va fi asigurata cu de doua ori mai multe tunuri de zapada decat in sezonul trecut si partii de zapada artificiala.

Startul oficial al sezonului de ski in Borovets va fi in 13 decembrie (sambata).

Hotelierii din Borovets raporteaza, deja o crestere a numarului de turisti fata de anul trecut. Cele mai multe dintre hotelurile din Borovets sunt complet rezervate pentru Revelion 2016.

borovets 4

 

Hoteluri in Borovets

Rila Hotel 4* este cel mai impresionant din Borovets. Rila a fost construit in 1986 de catre compania franceza Les Arcs, fiind situat in mijlocul unei peisaj extraordinar de frumos, nealterat de muntele Rila, chiar in inima Borovets.

Momentan, Rila Hotel 4* se afla intr-un proces de renovare ce va dura pan ain Decembrie 2015.

Hotel Ice Angels 4*, unul dintre hotelurile din Borovets pe care vi-l recomandam se afla chiar intre partiile 2 ("Rila) si 3 ('Iglika), intre telescaun si teleschi. construit in anul 2005. Hotel Ice Angels 4* a fost complet renovat in 2013.
hoteluri bulgaria 1

Daca doriti sa alegeti un sejur de ski Borovets, nu ocoliti Hotel Lion 4*, situat intr-una dintre cele mai frumoase si mai relazante zone din Borovets.Ultima renovare a hotelului Lion 4* a fost facuta in 2009.

Samokov Hotel 4* este o alta locatie din Borovets pe care v-o recomandam. Renovat in 2005, hotelul se afla la 20 m distanta de centrul statiunii.

hotel_samokov

No Comments Yet.

Leave a comment